Hei.
Jeg får stadig vekk positivt på Benzo når jeg tar rusprøver.
Jeg har sjekket ut medisinene mine, men ser ikke ut til at de skal ha noe med det å gjøre. Det er Fluoxetin og Kaliumklorid pga lavt kaliumnivå. Jeg sliter med spiseforstyrrelser og har i perioder en del oppkast. Lurte på om dette kanskje kunne ha noe med dette å gjøre?
Lavt kalium, mye oppkast og feil i syrebalansen i kroppen?

Synes jo ikke det er noe gøy å få positiv rustest når jeg ikke har tatt noe eller gjort noe bevisst.

Håper på raskt svar .

Hilsen meg

Kvinne, 33 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Vi har dessverre ikke noe godt svar på hvorfor du slår ut på benzodiazepiner når du tar rusprøver. Vi kjenner ikke til at de medisinene du nevner skal gi noe falskt positivt utslag. Vårt beste tips er å ta kontakt med det laboratoriet som analyserer prøvene dine og spørre dem. De er eksperter på dette, og kjenner nok til hva som kan gi falskt positivt utslag og ikke.