hvorfor slår hjertet fort etter at man røyker weed, og hva kan konsekvensene være?

Mann, 17 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Økt hjerterytme er rett og slett en fysisk virkning weed har når man er påvirket. Den akutte effekten av THC gjør at blodårene utvider seg. Dette gir igjen blodtrykksfall, og hjertet kompenserer med økt frekvens/det slår fortere. Jo mer THC man får i seg jo mer øker hjerterytmen. Det er også dette – at blodårene utvider seg – som fører til røde øyne.

Andre effekter kan være at du blir svimmel, kvalm  og for noen kan det trigge angstreaksjoner (som igjen kan øke hjerterytmen enda mer). Det gir også en viss belastning på hjertet, så dersom man har hjerteproblemer fra før er det noe som er lurt å tenke på.

Les gjerne vår brosjyre om cannabis eller ta kontakt om du lurer på noe mer.