hvor mange narkotika typer finnes i det i hele verden

Kvinne, 13 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det finnes det dessverre ikke noe klart tall på. Først og fremst må vi si at det finnes veldig, veldig mange stoffer som klassifiseres som narkotiske. Men, utover dette er det jo også sånn at ulike land har ulike definisjoner av hvilke stoffer som anses som narkotika. I tillegg kommer det stadig nye rusmidler på markedet, som ikke ennå har blitt fanget opp av myndighetene.

Sånn sett vil vi tipse om Narkotikalisten, hvor du vil kunne se hvilke stoffer som er klassifisert som narkotiske etter norsk lov. Merk at i bunnen av listen vil du også kunne lese om stoffgrupper som også klassifiseres som narkotiske, uten at stoffer i disse gruppene nødvendigvis er oppført på selve listen.

Se gjerne også våre faktasider om rusmidler, samt vår veiledning til skoleoppgaver.