Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Farlig å stå på Quetapine og Sobril over lang tid?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har endelig funnet en medisin kombinasjon som fungerer for meg. Å min lege er enig i at jeg skal fortsette med den. Det jeg lurer på er om det er farlig å stå på disse to medikamentene over lang tid? Det sies om quetiapine at de ikke er serlig bra for kroppen, men jeg bruker nå 350mg pr dag. Jeg står også på sobril 15mg opptill 2 ganger daglig. Jeg vet jeg er avhengig da jeg har gått på dette noen år, så trenger ikke høre noe om selve avhengigheten, for dette er jeg klar over. Jeg har heller ingen trang til å bruke mere ettersom tiden går. Men, er det farlig å stå på? Sånn rent kroppslig? Jeg har vært gjennom mye vondt å har endel diagnoser, så quetiapine hjelper mye. Men synes de er skumle.. Det skal sies at jeg har helse angst. Kjenner jeg har endel blodtrykksfall, spesielt når jeg reiser meg. Har nylig vært hos lege, hadde jern mangel bare, men tenker alltid på kreft, hjertet og hjernen oppi allt dette. Takk for svar.

Kvinne, 40 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Vi forstår din bekymring for bivirkninger og mulige helseskader ved bruk av medisiner.  Vi i RUStelefonen er ikke medisinsk helsepersonell, og vi anbefaler deg derfor å diskutere dine bekymringer med foreskrivende lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.