Hei. Jeg er en jente på 15. jeg har hatt mye problemer med magen de siste månedene og har vært hos legen hvor jeg har fått diverse prøver jeg må ta av avføringen min. På den ene testen er det en rekke ting jeg ikke skal spise fire døgn før testen. På den lista står alkohol. Jeg har ikke drukket alkohol før, men i dag ville en kompisen min at jeg skulle smake alkoholfritt. Jeg smakte det og fant ut senere på kvelden at det er bittelitt alkohol i alkoholfritt. Er jeg nødt til å ta de fire døgnene om igjen, eller er det så lite at det er ubetydelig?

Kvinne, 15 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Alkohol som har under 0,7 % alkohol, regnes som alkoholfritt. Hvis det var denne typen alkoholfritt du drakk, så regnes det nok ikke som å drikke.

Utover dette anbefaler vi at du tar opp eventuelle andre spørsmål om testene med legen din direkte.