Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bror som ruser seg

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har en bror som ruser seg. Han innrømmer å bruke det og sier selv han har kontroll, og kun gjør det som andre tar seg en fest innimellom. Jeg tenker at det ikke er tilfelle. Jeg tror han har et langt mer alvorlig forhold til d og at bruken er mer omfattende og hyppigere. Han har mistet jobb nå og sier selv det er andre omstendigheter. Jeg tror heller ikke det er tilfelle. Han innrømmer å ha brukt amfetamin i fler år. Problemet er han ikke vil ha hjelp fordi han mener selv han har kontroll og at det derfor ikke er er problem. Hva gjør jeg ?

Kvinne, 37 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Dersom han verken mener det er et problem, eller ønsker å få hjelp, er det dessverre lite du kan gjøre som pårørende for å få han til å slutte. Du kan være en samtalepartner som utfordrer tankegangen hans litt, og du kan være en støtte ved å si at du stiller opp dersom han selv ønsker å ta tak i dette. Ut over det, er det viktig at du som pårørende ikke kjenner på et ansvar for de valgene han tar, eller kjenner på at det er noe du burde ha gjort for å endre situasjonen – for det er det ikke. Kan det være aktuelt for deg å snakke med et pårørendetilbud? Det er mange pårørende som får mye ut av det. Du kan kontakte oss så kan vi hjelpe deg å finne nærmeste tilbud.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.