hei, jeg ble stoppet av politiet i helga. Dei mente jeg så ruset ut og påførte meg en spyttets. Noe jeg sa lett ja til siden jeg viste jeg ikke var ruset på noe, men den viste positivt på heroin/opium. Jeg vett denne testen må vert feil. deretter måtte jeg ta blodprøve og førerkortet ble midlertidig fratatt. jeg samtykket ikke på noe. jeg er veldig avhengig av lappen pga jobben min. så jeg lure på om de er noe jeg kan gjer for få fortgang på dette, å er de noe plass jeg kan finne ut hva svaret på testen er? eller må jeg vente på politiet sender brev om dette?

Mann, 21 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Viser til chatsamtale med en av våre veiledere:

Det tar ofte litt tid å få svar på analysen av prøven – ofte et par uker. Før testen er ferdig analysert er det lite du kan gjøre, men dersom det tar lang tid kan du ringe politiet å høre hvordan de ligger an.