Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Tatt for hasj, kommer jeg til å miste førerkortet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Politiet stoppet meg og tok til slutt blodprøve av meg. Jeg røyket hash 8-9 timer før. Legene tok noen tester av meg og ba meg kjøre videre siden jeg ga positive svar. Men om tre uker får jeg beskjed om jeg mister førerkort eller ikke, kommer jeg til å miste den?

Mann, 26 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er vanskelig og si noe sikkert om du vil miste førerkortet når prøvene dine er analysert. Hvis det påvises THC (virkestoffet i cannabis) omregnes det til det som tilsvarer alkoholpromille (se Fakta om rusmiddelgrense i trafikken). Mengden THC som omregnes til promille vil avgjøre om, eller hvor lenge, du mister førerkortet.

Det kan også bli stilt spørsmål om du møter Veitrafikklovens §34 krav til edruelighet og/eller Helsekravene til førerkort.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.