Hei,
Jeg og min gravide samboer var i går på besøk hos et vennepar. Disse har tidligere røyket mye hasj, men vi trodde de nå hadde sluttet. Da vi kom inn i leiligheten luktet det spesielt. Da vi ikke følte for å dra det opp under besøket sendte jeg dem en melding etter, og spurte om de nylig hadde røyket. De sa ja, 1 time eller to, før dere kom. Noe som gjorde meg engstelig for min gravide samboer. Kan dette ha vært skadelig for fosteret? Var vel på besøk i rundt 3 timer. De røyket aldri med oss til stedet, men lukten hang godt igjen etter hasjen de røyker før vi kom. Samboeren min er 3 måneder på vei.

Mann, 23 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Dette er ikke noe dere behøver å bekymre dere for. Det må ganske mye til for å bli ruspåvirket av passiv cannabisrøyking. Passiv røyking, enten av cannabisrøyk eller tobakk, kan være skadelig å bli utsatt for over tid, men ikke en enkelt gang. Det verste som kunne skjedd, er at hun ble uvel av lukten.

Lykke til videre med graviditet og foreldrelivet!