Hei. Jeg begynte på overvåkende urinprøver for 6 måneder siden i sammenheng med førerkort.
Jeg ble på forhånd varslet om at det var thc og cbd de skulle se etter grunnet at jeg hadde fortalt en psykolog på Follo dps at jeg tidligere hadde røyket cannabis men at jeg hadde sluttet med det.
Saken ble misforstått og jeg startet på disse prøvene 8 Oktober. Etter siste prøve ble lever 5 mars ba jeg sykepleieren be legen min ringe meg for å få bekreftet at dette var siste prøve og at alt var som det skulle.
Da jeg ble oppringt sa hun at prøven levert i januar var positiv for morfin. Jeg forklarte at jeg hadde tatt hostesaft grunnet hoste og vond hals. Denne hostesaften har jeg resept på og tenkte det ikke var noe problem siden jeg aldri ble informert om at jeg skulle holde meg unna.
Jeg syntes også det var spesielt at denne informasjonen ble sagt til meg 2 måneder etter at prøven kom tilbake positivt og at ingen ringte meg når svaret kom tilbake for å høre hva det kan ha vært eller hva jeg hadde fått i meg.
Hun påsto også at hun trodde at dette ville føre til 6 månder til med utsettelse, noe jeg syntes virker urealistisk.
Har dere noe innspill eller tanker om dette?

Mann, 21 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Du bør ta en prat med den legen som ga deg hostesaft, og be om en uttalelse og resept så du kan dokumentere det. Ta kontakt med Statsforvalteren og be dem om veiledning på hvordan du kan unngå at dette fører til enda 6 måneder utsettelse. De kan også informere deg om reglene for når legen skal melde fra om en positiv prøve.