Hvor mye paracet eller ibux må man ta for at det skal regnes som overdose?

Kvinne, 20 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Et for høyt inntak av Ibux eller Paracet omtales gjerne som forgiftning, ikke overdose. Årsaken til det er nok at kroppen kan reagere med organsvikt ved for høye inntak. Hvor stort inntak som gir forgiftning og skader varierer i noen grad fra person til person. Du kan lese mer om Paracetamolforgiftinger på FHI sin hjemmeside.

Legemidler skal på generelt grunnlag brukes som anbefalt av lege, eller i henhold til pakningsvedlegget til medikamentet. Er du alikevel usikker bør du kontakte lege eller farmasøyt på apotek.

Hvis du har det vanskelig og vurderer å ta en overdose oppfordrer vi deg til å oppsøke hjelp. Det finnes god hjelp å få, og du kan ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor. Du finner en oversikt over mulige tilbud i denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse, og i denne guiden fra Ung.no.