Hei!

Hva trenger man av utdanning for å bli ruskonsulent?
Har rusbakgrunn.

Mvh
(anonymisert)

Mann, 46 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Ruskonsulent er ikke en beskyttet yrkestittel, så det er ikke en spesifikk utdannelse du må ta for å få jobb som ruskonsulent. Ofte har de som blir ansatt som ruskonsulenter helsefaglig utdanning, f.eks som sosionom (sosialt arbeid).

Det finnes også studieretninger og videreutdanninger spesifikt om rus og avhengighet.

Arbeidserfaring telles nok også ved en jobbsøknad. Mange ønsker også mennesker med egenerfaring/brukerbakgrunn.

Vi anbefaler deg å gå inn på nettsidene til de ulike studietilbudene og lese mer om de ulike tilbudene de har, og hva slags jobb de ulike studieretningene kan føre til. Et annet lurt tips er å se på stillingsutlysninger som ruskonsulent (f.eks på finn.no), og se hva slags kvalifikasjoner de ser etter.

Lykke til!