Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hallusinasjoner av alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
Jeg har et problem.Det oppstår de gangene jeg har drukket for mye alkohol.Jeg er ikke snøvlete i praten.Men minnet forsvinner ,jeg får blackout og jeg har tydeligvis hallusinert. I hverdagen er jeg i full jobb og har ikke noen hallusinasjoner i hverdagen.Jeg var på fest igår og jeg så mennesker som ikke var der.Jeg husker ikke dette selv,men ei veninne fortalte meg det.Det har skjedd før også ,kjæresten min har sagt at jeg prater til andre som ikke er i rommet.Som nevnt,jeg husker ikke dette.Men jeg syntes det er ekkelt å få blackout og at jeg får høre om min oppførsel.Kan jeg ha kortvarig rus utløst psykose,eller kan det være at jeg har en alvorlig psykisk sykdom? Det virker så snodig .Er det at jeg har for høy promille?Eller er det at jeg begynner å bli syk.

Kvinne, 28 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan ikke uttale oss om du har en psykisk sykdom. Det vi kan si er at kraftige hallusinasjoner av alkohol ikke er vanlig. Hallusinasjoner på grunn av alkohol forekommer først og fremst hos personer som har et høyt og langvarig alkoholmisbruk, eller ved alkoholabstinens. Svært høy promille kan gi noe halluasinasjoner, men er ikke vanlig.

Black out er mer vanlig, og skyldes også høy promille.

Hvis dette skjer ofte, bør du som minste tiltak forsøke å drikke langt mindre og holde promillen lavere. Om dette ikke hjelper, bør du vurdere å slutte å drikke alkohol.

Vi anbefaler deg også å snakke med en lege om dette, særlig dersom dette skjer også når du ikke drikker mye.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.