Jeg går på 300mg. Quetiapin en time før leggetid, og liker å ta meg en dram når helga kommer (kun fredag). Når jeg på natta må opp og tisse, og er ferdig med å «late vannet» holder jeg på å besvime, og hjertet danser polka. Det er fryktelig ubehagelig, men er det farlig? Vil det være bedre å droppe Quetiapine den kvelden/natta jeg nyter alkohol?

Mann, 48 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Alkohol og Quetiapin kombinert kan i følge Felleskatalogen føre til «økt risiko for sedasjon/CNS-depresjon, fremfor alt i kombinasjon med sederende antipsykotika». Det er derfor ikke utenkelig at symptomene du beskriver skyldes dette. Om du skal droppe å ta medisinen din de kveldene du drikker alkohol, må du imidlertid høre med legen din om. Vi er ikke en helsetjeneste og kan derfor ikke svare på medisinske spørsmål.