Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Overdose på setralin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg går på setralin (zoloft) 150mg. Jeg har gått ca 3-4 mnd på setralin og har økt 150mg. Jeg tok overgår 1000mg, og i går natt 1700mg, jeg snakket med en kompis og hun sa at jeg har da tatt en overdose, hva er symptomer på overdosing ved setralin er? Har små vondt i nyrene spesielt når jeg gjesper eller puster tungt, jeg tok ikke noe alkohol eller noen rusmidler da jeg tok medisinen ellers har jeg sløv kropp, skjelving i fingrene mine, stølhet l kroppen og lett i hodet (svimmel), jeg våknet opp kl 07:00 da jeg tok 1000mg og var lysvåken og jeg våknet 04:00 lysvåken på natta da jeg tok 1700mg, vanligvis ligger jeg i sengen lenge etter jeg har våknet og er veldig trøtt, vanligvis våkner jeg kl 09:00 – 11:00 på morgenen. Hva bør jeg gjøre? hva skjer om jeg tar mer? Hva skjer om jeg tar 2000mg eller mer?

Mann, 18 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Vi gjør oppmerksom på at rustelefonen ikke en akuttjeneste og at det kan ta flere dager å få svar. Dersom det er fare for liv og helse kan du ta kontakt med legevakt eller ringe 113. Kontakt Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 for å få hjelp og råd ved akutte forgiftninger og forgiftningsfare. Giftinformasjonen er i beredskap hele døgnet, alle dager i året.

I pakningsvedlegget til Zoloft står det at følgende er symptomer på forgiftning:

Somnolens (trøtthet), gastrointestinale forstyrrelser som kvalme og brekninger, takykardi (høy puls), tremor, agitasjon og svimmelhet.

Vi anbefaler deg å snakke med foreskrivende lege om hvordan du skal dosere Zoloft på best mulig måte, og eventuelt spørre hen om mulige konsekvenser ved overdreven bruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.