Kan jeg kjøpe hasj lovlig?

Annet, 17 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

I Norge er det per dags dato ikke mulig å kjøpe hasj lovlig. I andre land kan det være andre lover som gjelder.

Unntaket er medisinsk bruk av cannabisprodukter, noe du i enkelte tilfeller kan få på resept av legen. Dette er i hovedsak forbeholdt pasienter med kronisk behov for smertelindring, f.eks. ved kreft eller MS.

For øvrig jobber regjeringen for tiden med en reform som potensielt vil endre hvordan norsk narkotikapolitikk praktiseres. Foreløpig er det uklart konkret hva denne reformen vil innebære (og om den i det hele tatt vedtas). Men mye tyder på at vi går i retning avkriminalisering, som kort sagt betyr at bruk og besittelse av mindre mengder narkotika ikke møtes med straffereaksjoner. Dette er til forskjell fra legalisering, hvor salg også er lov. Du kan lese mer i denne artikkelen.