Jeg har en god kompis som har skikkelig rus problemer, han er på sprøyter og det er skikkelig ille, men mitt problem er, e vill ikkje ringe politiet på han for hjelp, det er bare, absolutt siste utvei, e vill bare vite hvem ellers e kan ringe som kan hjelpe han, som kan Tvangs innlegge han, det er så nød!

Mann, 23 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

I utgangspunktet er rusbehandling frivillig i Norge. Hvis vennen din vil ha hjelp kan han få det ved å kontakte legen sin. Legen sender da en henvisning til rusbehandling. Det er likevel noen få personer som blir tvangsinnlagt. Dersom du tror det kan være aktuelt for din venn kan en av de pårørende melde sin bekymring til sosialtjenesten/NAV.

Du kan lese mer om tvangsinnleggelse og hvordan du går frem på siden vår «Tvangsbehandling av rusmiddelavhengige».