Er det farlig å ta MDMA når jeg bruker Fontex?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har hørt det kan være farlig å ta MDMA når man går på noen typer antidepressiva. Jeg lurer på om det er farlig å ta MDMA når man går på Fluoxetin / Fontex?

Kvinne, 23 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Fontex er en selektiv, serotonin reopptaks inhibitor (SSRI). Samtidig bruk av MDMA og SSRI øker risikoen for alvorlige bivirkninger. Det kan også gjøre at du ikke merker effekten av MDMA like godt som ellers. Risikoen øker ytterligere dersom du forsøker å øke mengden MDMA for å veie opp for dette.

En annen ting er grunnen til at du får SSRI-medisiner i utgangspunktet. MDMA er ikke å anbefale dersom du sliter med depresjon. Grunnen til det er at tiden i etterkant av MDMA-bruk ofte er vanskelig og mange opplever depresjon og nedstemthet, noe som kan bli forsterket hos deg dersom du sliter med dette i utgangspunktet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.