Bor i kollektiv med en som ruser seg

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har nylig flyttet i et kollektiv hvor jeg har oppdaget at han ene ruser seg. Han røyker hasj på rommet og tar ulike «syrer» som mdma, ecstacy og mer. Han plukker også en type sopp. Jeg syns det er svært ubehagelig, men vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Bør jeg gi beskjed til utleier? Vedkommende har helt klart gjort brudd på leiekontrakten.

Kvinne, 19 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Vi skjønner at du synes dette er ubehagelig.

Ofte kan det være fint å snakke med vedkommende selv først. Siden du er ny i kollektivet er jo egentlig det en gylden anledning til å snakke om hvordan dere ønsker å ha det i deres felles hjem. Du kan for eksempel si at du synes det er ubehagelig at han ruser seg hjemme, og at du ikke ønsker at han skal oppbevare noe ulovlig hjemme hos dere. Dersom dette er noe han kan respektere er det fint.

Hvis han derimot ikke respekterer dette, og fortsetter å ruse seg i kollektivet, kan du varsle utleier.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.