Hei. Jeg har en nabo som jeg mistenker røyker hasj pga det ofte lukter fra leiligheten og fra kjøkkenvinduet når det er åpent. Usikker på om hun røyker ute eller innendørs. Denne naboen har et barn under 5 år, jeg vet barnet ofte er hjemme da det er svært lytt mellom leilighetene her. For to uker siden møtte jeg på nabo og barnet hennes på vei ut døra, det stinket da hasj fra den åpne ytterdøra deres. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre. Skal jeg melde bekymring til barnevernet? Ignorere dette siden det virker som alle de andre naboene ignorerer? Vet ikke om jeg har samvittighet til å ignorere ettersom det er et barn involvert her. Er heller ikke typen som tar direkte kontakt med nabo vedr. slike ting da jeg ønsker å ha en god tone med naboene mine. Tar i mot alt av råd og tips.

Kvinne, 32 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Ja, vi synes du skal melde fra til barnevernet hvis du mistenker at hun røyker når hun er sammen med barnet. Det er bedre å melde fra en gang for mye enn en gang for lite, og det virker tross alt som at du har god grunn til å tro at dette skjer.

Du kan melde fra digitalt her, eller rådføre deg med din lokale barnevernvakt her. Du kan være anonym om du ønsker det.