Mistenkelig pose med pulver, hvordan finne ut av hva det er?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har funnet en liten pose med mistenkelig pulver hos en ungdom. Hvordan kan jeg finne ut hva innholdet er?

Kvinne, 50 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det vi helst anbefaler deg er å snakke med ungdommen du mistenker eier posen. Det kan være at du får noen ærlige svar og en god samtale rundt temaet. Om ungdommen nekter, kan du rolig og bestemt si at dette er noe dere er nødt til å snakke om, men at dere kan snakke om det på et senere tidspunkt når ungdommen har fått tenkt seg om og roet seg litt.

Skal du finne ut av dette på annen måte må du finne en måte å teste stoffet på. Det kan du enten gjøre ved å bestille et testkit (det finner du på nett, og det er lovlig å kjøpe), eller gå til politiet og høre om de kan hjelpe deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.