Jeg er i en spesiell situasjon, heh.
Min samboer ble dopet og misbrukt seksuelt. Jeg hat gjort mye med saken «i skyggen» og rundt politiet, men nå er saken anmeldt og jeg kan ikke gjøre noe.
I et evt. avhør, så kunne jeg bistått med de fakta jeg har funnet ut på gata/miljøet mitt men for å kunne det så lurer jeg på:
Kan jeg fortelle politi (off record) at jeg har vært innblandet i et slikt miljø som gjør at jeg vet hvilket stoff som ble brukt, når mistenkte kjøpte det og hvem alle gjerningsmennene er, uten at det slår meg i trynet og blir taua?

Mann, 21 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Det spørs hva du mener med «off the record». Du kan tilby politiet informasjon du har skaffet. Du kan tipse politiet anonymt. Hva politiet gjør med denne informasjonen, er opp til dem. Men at informasjonen blir logget, tror vi du skal være trygg på.

Hva politiet gjør med informasjon om omsetning og bruk av illegale stoffer, kommer helt an på alvorlighetsgrad og omfang.