Hvordan bli LAR-pasient uten å involvere fastlege?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg vurderer komme meg inn som Lar pasient, etter å ha røyker heroin i snart 2 år.
Jeg klarer ikke slutte på egenhå d, og lurer på fremgang måten for å komme inn for å. Komme med i programmet, har liten lyst gå gjennom fastlegen, da han er familielegen(skeptisk) jeg er Dps pasient, og lurer på om de kan være behjelpelig med henvisning? Håper få hjelp med problemet da dette virkelig har begynt ødelegge veldig mye for meg. (økonomi, familie, barn, og min egen helse. Håper dere kan forklare fremgangsmåten, uten at jeg må involvere fastlegen.

 

Mann, 47 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Henvisning til LAR kan du få fra fastlege, ruskonsulent (om du har det), psykolog eller andre kontaktpersoner i spesialisthelsetjenesten. DPS kan derfor trolig være behjelpelig med å henvise deg, ettersom det også anbefales at Helse- og sosialtjeneste samarbeider om henvisningen.

I Oslo finnes lavterskeltilbud som for eksempel LASSO. De tilbyr LAR-medikament (Suboxone). Du trenger ikke henvisning til LASSO. Du kan oppsøke LASSO via telefon og høre om du kvalifiserer til å motta substitusjonsbehandling mens du venter på at søknaden til LAR blir behandlet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.