Hei jeg harhar hatt sterke isjassmerter. Brukte Ibux og Paralgin forte. Smertene var ubeskrivelige. Jeg fikk utskrevet oxynorm 5 mg (1-2 tab 4 ganger daglig) og reltebon depot 10 mg 2 ganger i døgnet. Dette gikk jeg på i 10 dager. Jeg har sluttet brått når smertene avtok og gikk over på Paralgin forte igjen. Jeg har abstinenser i form av muskelsmerter,kvalme,svetting,frysing,uro,skjelving og delvis angst. Har jeg seponert for fort?

Kvinne, 58 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Abstinenser kan forekomme ved bruk av opioider. Det er veldig individuelt hvor kraftig ulike personer opplever dette, og veldig individuelt hvor raskt en bør seponere. Dette avhenger av både allmenntilstand og omfang/varighet på behandlingen.

Dette er noe vi ikke kan uttale oss om, da vi ikke er helsepersonell. Hvis du opplever at legen din ikke gir deg gode nok råd om seponering, kan du ta dette opp med henne/ham.