Hei
Jeg har misbrukt fentanyl plaster 100 mikro , i over et år nå. Jeg har klippet opp plasteret i 16 deler og brukt en del hver dag , så et plaster har vart i 16 dager . Nå har jeg innsett at dette må stoppe og har sluttet brått. Jeg opplever veldig ubehag i muskulatur spes i bena/legger og har ikke fått sove på tre dager nå . Formen er meget slapp , orker nesten ikke å reise meg opp fra stolen . Jeg skjønner self at jeg skulle tatt dette med fastlegen min , men er for ‘stolt’ til det . Så jeg lurer på om dette er farlig eller vil kroppen sakte gå ut av denne abstinensen etter hvert nå og ting vil bli normalt . Kan nevne at jeg er ellers sunn og frisk ( bare litt svak for rusmidler ) og akter å heretter aldri ruse meg mer.
Mvh (anonymisert)

Mann, 49 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Det er helt normalt at du får abstinenser når du slutter brått med fentanyl. Det anbefales å trappe ned bruken, blant annet fordi det er mye mindre ubehagelig, men det er sjeldent farlig å bråslutte når du ellers er frisk.

Ubehandla abstinenser av langtidsvirkende opioider når typisk høyden etter fire til seks døgn og vil ikke ha avtatt betydelig før etter 10–12 døgn. Det går altså over av seg selv – det tar bare litt tid.