Hei jeg er i lar og har vært der i 20 år nå: jeg begynte m subutex men det fungerte ikke for meg så jeg begynte med metadon og stod på 100 mg .en fikk hjertet stans og våknet etter 3 dager i respirator & var innlagt i 1 mnd og jeg fikk da hjerte starter forsatte med metadon pga at det kunne være familie relatert dette med hjertet,.etter 3 år altså etter den 1 hjerte stanset i 2005 og i 2008 fikk jeg blodforgiftning på hjertestarteren & jeg ble midlertidig lam i hele kroppen unntatt i hodet; jeg lå 1 mnd i kunstig koma før de fikk flere antibiotika som virket på blodforgiftningen min. Jeg måtte opereres og fikk inn en pacemaker måtte skifte 2 hjerte klaffer & de hadde tatt av metadon og benzo som jeg fikk av legen min: jeg visste lite om dette jeg var bare tørst hele tiden og trodde jeg var dårlig pga blodforgiftningen og jeg var så dårlig at jeg ante lite hva de pratet om: og jeg fikk da dolcontiner i 2 mnd .en fikk ikke lov å gå på det etter jeg ble utskrevet der ifra sykehuset: jeg måtte over på metadon igjen; men nå har det gått Mangen år og jeg vet at de har begynt med å gi dolcontiner på lar og mitt ønske er å gå av saften og få dolcontiner: men lurer på om det er bedre for hjerte mitt enn saften jeg går på nå?

Kvinne, 49 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke leger og kan dessverre ikke gi noen medisinske råd eller betraktninger omkring dette. Det vi vet er at Dolcontin vanligvis ikke utgis i LAR, selv om vi vet at det forekommer. Vi anbefaler deg å snakke med LAR om muligheten for å bytte. Det kan også være verdt å vurdere Buvidal, dette er et nytt tilbud vi har erfaring med at mange er fornøyd med.