Hei!
Jeg ble tatt av politiet for å røyke cannabis, jeg fikk påtaleunnlatelse og utsettelse på lappen i 1 år fordi jeg hadde manglende edruelighet.
Jeg inngikk en ruskontrakt på 6 mnd 1 gang i uka. Jeg er nå ferdig med ruskontrakten og har bare hatt negative prøver. Jeg føler jeg har bevist at jeg ikke har manglende edruelighet lenger.
Jeg lurer derfor på om det er mulighet for å søke om førerkort før utsettelsen er ferdig?

Mann, 18 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er fint at du har gjennomført ruskontrakten din på en bra måte. Da viser du både motivasjon og vilje til etterkomme lovens krav til edruelighet når du skal kjøre bil. Straffen din var vel begrunnet i Veitrafikkloven § 24.  Hvis du vil forsøke å få straffen redusert kan du ta kontakt med politiet. De kan orientere om mulighet for å søke om førerkort før utsettelsen er ferdig og hvordan du evt. går frem.