Kan man ta overdose på stilnoct og sobril? Isåfall hvor mye må man ta av hver ca?

Mann, 26 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Alle medisiner kan i prinsippet gi overdosesymptomer, da dette simpelthen forstås som ubehag forårsaket av et større inntak enn anbefalt. Noen overdosesymptomer er mer eller mindre ufarlige, mens andre kan være mer alvorlige.

Derimot er ikke dødelig overdose noe som typisk forbindes med disse medisinene. Hvor mye du likevel må ta før det blir risikabelt, er en type brukerveiledning vi ikke gir. Alt vi kan si er at dette er medisiner som skal brukes som foreskrevet.

Nå vet ikke vi hvorfor du lurer på dette, men om du har det vanskelig, anbefaler vi at du prøver å snakke med noen som kan hjelpe deg. I denne guiden finner du informasjon om psykologtilbud, og du kan snakke med Kirkens SOS på tlf 22 40 00 40 eller Mental Helse på tlf 116 123 (begge er døgnåpne og gratis).