Hei, kan man få et normalt forhold til alkohol når man er alkoholiker? Har en venn som har vært rusfri i fem år, og han mener nå han kan drikke bare litt og det går greit. Han var skikkelig fyllesyk i dag… Han går i tillegg på antabus. Takk for svar .

Kvinne, 47 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

For mange vil det være vanskelig å få et normalt forhold til alkohol hvis vedkommende har eller har hatt et alkoholproblem. Dette er riktignok et spørsmål om individuelle forskjeller, hvor noen kan ha bedre forutsetninger for å lykkes med dette enn andre.

Vi vet ikke noe om din venn, men dersom han drikker så mye at han blir skikkelig fyllesyk og i tillegg bruker Antabus, høres det jo ikke helt uproblematisk ut.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller chat for å snakke nærmere om situasjonen.