Kan legen nekte meg Valium?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kan legen min nekte meg valium når jeg har fått det før ?Flere ganger har jeg fått.Har fått dødsangst har mistet 3 brødre eldre enn meg..Første bror min mistet jeg når jeg var 13 ar.Jeg mistet min far for snart 4 år si og 7 mnd etter mister jeg min elsdte sønn døde han ble 25 år. Bruker ikke valium hver dag.Fikk en 25 pakke 10 juli..Har ikke mer igjen
Jeg bruker det ikke hver dag.Jeg bruker 10 mg mogadon/apodorm og sover på om natten.Men når jeg får panikkangst/dødsangst.Da skjelver jeg og kan ikke gå ut.Har og brukt xanor fikk 4 stk av en vennine.De hjalp.Men de haddr jeg ilange lange tider.Men nå venter jeg telefon fra fastlegen min .Og jeg tør nesten ikke spør.Han vet jeg har gått igjennom mye mye vondt
Så håper han forstår hvor fælt jeg har det . … MVH (anonymisert)

Kvinne, 50 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Ja, legen din kan nekte å skrive ut Valium til deg. Det er legens medisinske vurdering av ditt behov for Valium som avgjør om du får det utskrevet eller ikke. Hvordan fastlegen din vil vurdere din situasjoner er dessverre umulig for oss å si, men vi håper at du får god oppfølging uansett om du får mer Valium eller ikke.

Dersom du ønsker hjelp med angsten din kan legen også henvise deg til en psykolog.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.