Kan jeg bli utestengt fra LAR?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er ivLar men har fått spørsmål om jeg trenger og være der. Har tidligere ca 8 år på Metadon ,prøvde og slutte men det gikk ikke . Fikk spørsmål etter sidemisbruk. Kan Lar utestenge meg. Mvh( anonymisert)

Kvinne, 54 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Det skal en del til før du blir «utestengt» fra LAR hvis du ikke vil det. Du kan lese om dette i Lar sine retningslinjer kap.13.

Veilederen sier blant annet følgende: «Ufrivillig avslutning av substitusjonsbehandling bør bare vurderes når alle muligheter for tettere oppfølging og andre forsterkningstiltak har vist seg å være nytteløse eller hvis pasienten ikke godtar nødvendige sikkerhets­ og kontrolltiltak»

Når det gjelder sidemisbruk er det først og fremst hvis det er av en sånn karakter at det blir vurdert som uforsvarlig å gi deg substitusjonslegemiddel at utskriving er aktuelt. I de fleste tilfeller handler dette om risiko for overdose.

Ønsker du mer informasjon om dine rettigheter kan du ta kontakt med proLAR. En annen mulighet er å be om råd fra RIO.no.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.