Får jeg foreskrevet ADHD medisin når jeg står på Oxycontin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg skal begynne med urinprøver i forbindelse med adhd utredning og har de siste månedene fått utskrevet oxycontin pga prolaps i ryggen. Utredning startet for snart et år siden og det har tatt lang tid pga koronasituasjonen. Spørsmålet mitt er da, vil disse utslagene på opiater ha noe å si for når jeg får utskrevet adhd medisiner? Altså om det vil bli utsatt så lenge jeg står på oxycontin?

Mann, 39 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke medisinsk helsepersonell så spørsmålet om du får foreskrevet ADHD medisin når du står på Oxycontin må du  spørre legen din om. På hjemmesiden til ADHD Norge finner du informasjon om behandling og rettigheter ved behandling som kanskje er nyttig for deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.