Er Quetiapin på ruslista?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har fått Quitiapin 25 mg for søvn av fastlegen. Er i tidlig tilfriskning av alkoholmisbruk. Er Quitiapin et stoff som er på ruslista , som Imovane og vival etc.

Kvinne, 61 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

Når du sier «ruslista», antar vi at du mener Narkotikalisten. Kvetiapin, virkestoffet i Quetiapin, er ikke oppført på denne lista. Sånn sett er det ikke definert som et narkotisk middel, slik som f.eks. diazepam (Vival).

Selv om Quetiapin ikke er definert som et narkotisk middel, kan det likevel gi en viss sløvende effekt. Dette er en bivirkning som er mest typisk ved oppstart av bruk, og som gjerne går over gradvis. Om dette er noe som bekymrer deg, anbefaler vi at du drøfter dette med legen som skriver dem ut til deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.