Er det farlig å drikke 3 enheter hver dag?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det farlig og drikke 3 enheter hverdag

Kvinne, 29 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Ja, det kan være farlig. Både fordi det kan skade kroppen over tid, og fordi det kan føre til en sterk vane (eller avhengighet). Du kan lese mer om dette i denne studien. Som du kan lese der, anbefaler Nasjonal faglig retningslinje for forebygging av hjerte- og karsykdom at alkoholinntaket ikke bør overstige 10 gram alkohol per dag for kvinner. 10 gram alkohol er litt under en enhet (en enhet regnes som ca 13 gram ren alkohol).

Hvis ditt spørsmål gjelder en mann, er grensen på 20 gram per døgn, det vil si litt under to enheter.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.