Om cannabis er så farlig for en utviklende hjerne, hvorfor blir det ikke regulert og satt en aldersgrense på det?

Dere sier det er farlig når det ikke er noe kvalitetsstempel på det, dette er jo også noe som vil løses med legalisering da man kan sette opp et pol for cannabis der man kan sjekke varer som kommer inn.

Dere ønsker og beskytte unge hjerner med deres info på vg, det er fint det. Men frykter det hjelper lite da det er lettere for en ungdom å skaffe seg hasj, da det er pålagt en aldersgrense på alkohol.

Ville ikke en rusreform vært en ide her?, når en voksen person ikke kan velge hva de selv ønsker å slappe av med så blir det feil etter min mening. Men for all del, fortsett stigma og bruker jakt som har blitt praktisert i 50-60 år nå.

Spørsmålet er, hvorfor ikke legalisering?
Fordeler er jo skatt, aldersgrense, mindre stigma, ingen brukerjakt osv.

Hilsen Jern Erna

Annet, 28 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

RUStelefonen har ikke noen meninger om verken ruspolitikk eller legalisering, det er rett og slett ikke vårt mandat. Det vi kan si er at det er en rusreform på trappene, en reform som mange brukere og fagfolk støtter. En rusreform vil ikke tilsvare en legalisering, men potensielt en form for avkriminalisering. Om du vil vite forskjellen mellom avkriminalisering og legalisering, kan du lese denne artikkelen.