Sniffe Truxal?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Går det an å sniffe Truxal? Gir det mer effekt? Eller er det farlig?

Kvinne, 31 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Så vidt vi kjenner til, har sniffing av Truxal hverken større eller mindre ruspotensiale sammenlignet med vanlig oral bruk. Generelt vil sniffing av rus- og legemidler gi effekt noe raskere, men rusen vil også gjerne bli noe mer kortvarig.

Truxal er et antipsykotisk legemiddel, så dersom du får dette utskrevet som en del av et behandlingsopplegg, anbefaler vi at du heller bruker medisinen som normalt, for best terapeutisk utbytte. Om du ikke føler du får tilstrekkelig effekt av Truxal, bør du ta opp dette med legen som skriver dem ut.

Du kan lese mer i Felleskatalogens omtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.