Jeg skulle fornye førerkortet mitt her forleden, men så ble det PEth-tester

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
Jeg skulle fornye førerkortet mitt her forleden,men i og med at jeg har slitt en del år,så ble det pet tester. Greit nok,men nå har 2-3 prøver vært på 0,27 og 0,09 men så får jeg beskjed om at det må være under 0,03 og ikke 0,3 så lenge jeg har hatt større verdier høst/vinter 2019 Pga Dødsfall med mor og venner. Er det NORMALT at de som prøver å klare seg må gjennom dette drittet i evigheter ? Hva med alle de ANDRE som sliter ? Jeg har det greit nå ,men dette tar snart knekken på meg. Frustrert.Har jo ikke noe selvstendig liv lenger å jeg er oppegående med hunder ,barnebarn m.m

Håper på ett godt svar.

skikkelig frustrert

Mvh
Ei som føler at livet er overvåket.😔

Kvinne, 55 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Vi oppfatter deg slik at du nå leverer PEth-tester for å fylle helsekravene til førerkort. Det er litt ulikt hvordan slike avtaler legges opp. Men i mange tilfeller kreves det verdier under 0,03 for å få godkjent helseattesten. Så, ja, det er normalt at folk i din situasjon må gjennom det samme. Du kan lese om regelverket og veilederen som legen din forholder seg til her.

Du spør også » Hva med alle de ANDRE som sliter ?». Det er litt uklart for oss hvem du refererer til, men når det gjelder reglene som gjelder førerkort/helsekrav, så er de like for alle. Det betyr at andre som sliter med samme problematikk som deg, vil bli gjenstand for de samme prosedyrer.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

 
Vi opplever for øyeblikket tekniske problemer. Chat og telefon er ustabile, vi jobber med å løse feilen. Beklager ulemper.