Jeg ønsker profesjonell hjelp til å slutte med rus. ønsker dialog

Mann, 32 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Dersom du ønsker å komme inn i rusbehandling, finnes det flere fremgangsmåter.

Den veien de fleste velger, er å snakke med fastlegen om henvisning. Legen kan henvise deg til et egnet tilbud innen offentlig rusbehandling. Det er hovedsakelig tre behandlingsformer som er aktuelle; (1) poliklinisk utredning, dvs. regelmessige samtaler med en spesialist; (2) akutt avrusning, et kort opphold på en klinikk hvor du får stoffene ut av kroppen under oppsyn; og (3) innleggelse på en klinikk over lengre tid.

Disse tilbudene finnes også i det private helsevesenet – der trenger du ingen henvisning og du tar kontakt med den aktuelle klinikken direkte, men du må selv betale for behandlingen.

I våre guider Hjelp til å slutte finner du også ytterligere råd, tilpasset enkelte rusmidler. Dersom du har spørsmål utover dette, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstidene for en samtale.