Jeg lurer på om det hjelper om jeg bare tar 5mg Sobril?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har fått sobril av legen i forbindelse med svært krevende skilsmisse. Jeg er skeptisk, men ser at jeg trenger å få litt ro til å konsentrere meg om løpet jeg skal stå i uken foran meg. Er redd. Tablettene er 10 mg. Jeg skal ta 1tab om dagen i etpar dager. Jeg lurer på om det hjelper om jeg bare tar 5mg? – og om så, kan jeg ta en på morgenen om jeg skal kjøre på ettermiddagen?

Kvinne, 47 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi spesifikke råd om medisinering. Du bør ta dette opp med legen som foreskriver. Hvis legen din ikke kan reglene for medisiner og bilkjøring, kan du be henne/ham lese denne veilederen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.