hvorfor er det farlig å prøve rusmidler?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hvorfor er det falig å prøve rusmidler?

Kvinne, 14 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Det er ikke nødvendigvis alltid farlig å prøve rusmidler, men man utsetter seg alltid for en risiko ved å prøve rusmidler. Hvor mye risiko man utsetter seg for, kommer an på hvilket rusmiddel det er snakk om, dose, og individuelle sårbarheter slik som alder, psykisk og fysisk helse. Noen rusmidler kan være farlig å prøve fordi det kan føre til overdose og død etter bare en gang. Andre risikoer er at man liker rusen, og fortsetter å ruse seg – noe som på sikt vil kunne føre til alvorlige problemer med avhengighet og med helsen generelt.

Hvis dette er en skoleoppgave, anbefaler vi deg å ta for deg ett eller noen få rusmidler, og dernest hvor skadelig farlig dette rusmiddelet kan være – både i henhold til akutte virkninger og ved bruk over tid. Du kan finne informasjon om veldig mange rusmidler her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

 
Vi opplever for øyeblikket tekniske problemer. Chat og telefon er ustabile, vi jobber med å løse feilen. Beklager ulemper.