Hvordan virker amfetamin på hormonsystemet på kort sikt?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hvordan virker amfetamin på hormonsystemet på kort sikt?

Mann, 14 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Hvordan amfetamin virker på hormonsystemet kan variere ut ifra flere faktorer, særlig hvor mye og hvor ofte som brukes, men også brukerens alder og generelle helsetilstand. Men kort sagt vil amfetamin på kort sikt øke produksjonen av visse signalstoffer i hjernen, særlig dopamin og noradrenalin. Denne produksjonen bidrar til en rusfølelse der og da, hvor mange opplever økt våkenhet og en viss økning i humør. Teknisk sett kan disse signalstoffene forstås både som nevrotransmittere og som hormoner.

Du kan lese mer om amfetamin i denne brosjyren.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.