Hva skjer vis man tar 60 tabletter av paracet 1mg

Kvinne, 15 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Dette blir en type brukerveiledning vi dessverre ikke kan gi. Det sier vi delvis fordi vi ikke kan gi en oppskrift på hvordan du (eller andre) kan skade deg selv, og delvis fordi det er individuelle forskjeller i hvordan man reagerer på store doser medisiner. Likevel kan vi si at paracetamol i store mengder kan være svært belastende for leveren. Overdoser beskrives som svært smertefulle, og krever akutt medisinsk behandling.

Nå vet ikke vi hvorfor du spør om dette, men vår oppfordring er at du heller finner noen du kan snakke med, som kan hjelpe deg med å få det bedre. Det finnes mange som både vil og kan hjelpe deg, men da er du nødt til å be om denne hjelpen. I denne artikkelen fra Ung.no finner du en oversikt over mange gode hjelpetjenester. Denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse gir også en oversikt over psykiatriske hjelpetilbud.