Falske tabletter

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har ei venninne som bruker disse små blå alprazolam tab kjøpt på gata. Leste i dag i avisen at 3 stykker har omkommet av overdose på disse i Tromsø. Er det virkelig mulig å dø av dette virkestoffet ? Eller er det falske tabletter, og forgiftning disse har omkommet av?

Mann, 40 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Det mistenkes at det har kommet inn et parti med falske Ksalol-tabletter. Innholdet er foreløpig ikke kjent, men det fryktes at de kan inneholde fentanyl. Hvis venninnen din ikke er klar over dette må du informere henne om det.

Vanligvis gir ikke en overdose alprazolam alene dødelig utfall, selv om det skjer i sjeldne tilfeller. Brukes det sammen med andre dempende stoffer øker overdosefaren betraktelig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.