Er det noen tidsbegrensning for hvor lenge man kan miste sertifikatet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ble fratatt sertvikat da jeg ble tatt for hasj røyking,, aldri blitt tatt for rus kjøring. Det er nå mange år siden.. Har nà sluttet og ruse meg..Har forstàtt at man mà levere rene urinprøver 6 mnd. for à kunne få sertifikat tilbake..men lurer pà om de er noen tidsbegrensning for hvor lenge msn kan miste sertvikatet uten og måtte ta ny pròve? Eller fàr man de tilbake etter dokumenterte rene urinprøver uansett hvor lang tid de har gått siden man leverte fra seg sertifikatet?

Mann, 28 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Dette er vi ikke 100 % sikre på dessverre, men i utgangspunktet ser vi ingen grunn til at du ikke kan begynne på et urinprøveopplegg nå, og deretter få igjen førerretten som normalt, til tross for at det er flere år siden dette skjedde. For å være mest mulig sikker, anbefaler vi likevel at du forhører med Statens Vegvesen direkte. Legen din er den som skriver ut helseattest for førerkort, så du bør også sjekke hvilke krav legen har til deg.

Du kan lese mer om urinprøve-prosessen generelt i dette avsnittet av Førerkortveilederen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.