Vil ha smerteplaster eller depottablett for å gi jevn smertelindring

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
Jeg har over flere år blitt mer og mer plaget av smerter, da spesielt i forbindelse med menstruasjon og syklus generelt. Det siste året har jeg blødd konstant, og dermed er også smertene konstant. Er nå der at jeg bruker oxynorm 5mg x 4-5 per dag, i tillegg til paracet og vimovo. Jeg krangler en del med fastlegen grunnet medisinene, og hovedsaklig fordi jeg mener det vil være bedre med enten et smerteplaster eller depottablett for å gi jevn smertelindring og for å unngå denne forferdelige opiatrusen. Jeg er mer redd for å bli avhengig av å måtte ta tabletter som gir hurtig effekt, men også rusen, enn å få jevn effekt og kanskje ha den ekkle rusen i noen dager til kroppen er «tilvent». Er dette helt feil tankegang av meg? Jeg skal utredes for smertene, men det er lange ventetider overalt. Nå er smertene slik at jeg ikke klarer å ta meg av barna uten å bruke smertelindring, og tar meg bedre av barna i en lett opiatrus enn med smertene… Og det skremmer meg!

Kvinne, 31 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke helsepersonell og kan ikke gi råd eller anbefalinger i forhold til medisinering. Vi anbefaler deg at du blir enig med legen din om dette, og eventuelt får hjelp av spesialister på området.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

 
Vi opplever for øyeblikket tekniske problemer. Chat og telefon er ustabile, vi jobber med å løse feilen. Beklager ulemper.