Hei.
Jeg har over flere år blitt mer og mer plaget av smerter, da spesielt i forbindelse med menstruasjon og syklus generelt. Det siste året har jeg blødd konstant, og dermed er også smertene konstant. Er nå der at jeg bruker oxynorm 5mg x 4-5 per dag, i tillegg til paracet og vimovo. Jeg krangler en del med fastlegen grunnet medisinene, og hovedsaklig fordi jeg mener det vil være bedre med enten et smerteplaster eller depottablett for å gi jevn smertelindring og for å unngå denne forferdelige opiatrusen. Jeg er mer redd for å bli avhengig av å måtte ta tabletter som gir hurtig effekt, men også rusen, enn å få jevn effekt og kanskje ha den ekkle rusen i noen dager til kroppen er «tilvent». Er dette helt feil tankegang av meg? Jeg skal utredes for smertene, men det er lange ventetider overalt. Nå er smertene slik at jeg ikke klarer å ta meg av barna uten å bruke smertelindring, og tar meg bedre av barna i en lett opiatrus enn med smertene… Og det skremmer meg!

Kvinne, 31 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke helsepersonell og kan ikke gi råd eller anbefalinger i forhold til medisinering. Vi anbefaler deg at du blir enig med legen din om dette, og eventuelt får hjelp av spesialister på området.