Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Trappet ned på Subutex og så sa det bom stopp

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei jeg vil Slutte med Subutex gått på 24mg i over 14år eller er nede på 18-20 varierer trappet lett ned til 18mg med da sa det bom stop prøvd alt for å komme lengre ned men det varer ikke. Så møkka lei dette statlige fengselet LAR satt meg i! Jeg ba aldri om Subutex. Jeg å legen min hadde en plan som funket for å trappe ned på heroinen jeg røyket mye av. Fikk noe temgesick disse kunne jeg legge fra meg en dag å ta når jeg ble dårlig. Men LAR nektet meg å legen meg å fortsette slik. Fikk 1 valg subutex eller ikke noe. SÅ hva gjør jeg lar har ikke på alle disse årene brydd seg noe. Lurt på eller prøvd å høre om jeg vil slutte. Men å øke dosen har jeg blitt spurt om hver gang jeg så dem. 10år har jeg vært isolert ieget hjem. Ingen venner for de var i miljøet. Å nå går jeg ingen vei lengre. Skal man ha venner her så må man feste å drikke det syns er er like teit som om jeg skulle gå å ta meg noe dop. For rus er rus. Uten å klandre stoffene. Alt er mitt valg! Å jeg har et valg. Alt jeg har bestemt meg for å kutte har jeg gjort det med så lett. Men subutex det er faen meg verre enn Heroin jo! Å jeg er ikke alene om å mene det her nede av oss i LAR agder!

Mann, 41 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Ja det er vanskelig å gå helt av Subutex. Men det er ganske mange som klarer det, med riktig nedtrapping og oppfølging.  Hvis du har bestemt deg for å gå helt av kan du snakke med legen din og be om å bli henvist til avrusning.

En annen ting du kan gjøre, er å snakke med brukerorganisasjonen PROLAR og be om råd og tips fra folk som har opplevd liknende ting som deg selv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.