Hei. Jeg har ei lillesøster på 20 år som oppfører seg ekstremt bekymringsverdig. Jeg kan mye om ulike rusmidler, og kan lett se at hun har i seg noe. Hun er slapp og sliter med å snakke, pupillene er ekstremt små, og hun fungerer minimalt. Jeg mistenker misbruk av Oxycontin, og lurer derfor på om dette høres riktig ut i forhold til beskrivelsen min av hun? Hvis ikke, hva kan det være?

Kvinne, 22 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Inntak av opioider, slik som for eksempel Oxycontin, kan gi typisk små pupiller, treg eller sløv tale, og langsomme bevegelser. Alle opioider kan gi disse symptomene. Hvor utpreget disse symptomene er, kommer an på blant annet mengde inntatt.

Hvis du er bekymret for at din søster ruser seg, kan det være lurt å ta dette opp med henne. Du kan finne tips til hvordan du kan ta bekymringen din opp i denne artikkelen.