Kan barnevernet flytte meg ut av fosterhjemmet mitt fordi jeg ikke tar urinprøve?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har barnevernet rett til og flytte meg permanent ut av fosterhjemmet mitt bare fordi jeg ikke tar en urinprøve grunnet rus? Jeg tar disse urinprøvene for at Bup trenger det for å gi meg medisiner, jeg er ikke på noe som helst ungdomskontrakt med politiet. Grunnen til at den urinprøven ikke kunne tas er fordi jeg var kjempe dårlig og kvalm den dagen, og nå mener barnevernet at de kan/skal flytte meg ut av fosterhjemmet permanent..

Kvinne, 15 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi forstår at det virker som en veldig drastisk konsekvens, men vi vet dessverre ikke hvordan barnevernet jobber i slike tilfeller. Det vi anbefaler deg er at du ringer til barnevernvakten på 55 36 11 80 , de kan barnevernloven godt, og bør kunne gi deg noen råd. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.