Hvor lenge sitter en hel flaske vodka i blodet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor lenge sitter en hel fiske vodka i blodet?

Kvinne, 15 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Hvor lenge du har alkohol i blodet hvis du drikker en hel flaske vodka kommer litt an på flere ting, hovedsakelig handler det om hvor mye promille du får. Jo mindre du veier og jo fortere du drikker, jo høyere vil promillen bli. Og jo høyere promillen blir, jo lengre kan det påvises i blod. Du finner mer informasjon om alkohol, promille, urin- og blodprøver på vår hjemmeside.

Du kan regne ut ca promille på en promillekalkulator, deretter ta høyde for at promillen reduseres med 0,15 pr time etter at du slutter å drikke. Dermed finner du ut ca hvor lenge en hel flaske vodka kan påvises i ditt blod (så lenge du har promille vil du ha alkohol i blodet).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.