Hei jeg ønsker p vite om det finnes hjelp å få ang alkohol stopp

Mann, 30 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det er flere måter du kan gå frem på hvis du ønsker hjelp til å slutte og drikke. Det enkleste er å ta kontakt med lege og be om henvisning til spesialisthelsetjenesten som er ansvarlig for denne typen hjelp/behandling.

Ruskonsulent hos NAV kan også skrive henvisning dersom du ikke ønsker å snakke med lege.

Lege eller ruskonsulent kan hjelpe deg med å kartlegge hva slags tilbud du trenger, det kan være alt fra poliklinisk oppfølging til inneliggende behandling. Det kan være lurt at du på forhånd tenker gjennom hva slags hjelp du selv føler at du har behov for, da er det større sjanse for at tilbudet du får passer bedre til dine forventninger og behov.

Les gjerne våre sider «hjelp til å slutte med alkohol» for flere tips.